Acht politieagenten gedood bij aanslag in Urabá

In de regio Urabá in het departement Antioquia zijn acht politieagenten om het leven gekomen bij een aanslag met explosieven.

De aanslag vond plaats in het dorp El Pozón toen de politieagenten het personeel van Restitución de Tierras begeleidden die op weg waren van San Pedro de Urabá naar het dorp El Tomate.

De agenten werden overvallen door vreemden die zich midden in het bos schuilhielden en een explosief apparaat in werking stelden. Door de explosie kwamen acht politiemensen om en raakten er twee gewond.

President Juan Manuel Santos heeft zich via Twitter tegen deze aanslag uitgesproken. “Volledige afwijzing van de laffe aanval op onze helden in Urabá. Al mijn solidariteit met de families van de slachtoffers. Wij gaan met absolute kracht achter hen aan die verantwoordelijk zijn voor deze handelingen”, zei de president.

Minister van Defensie Luis Carlos Villegas heeft aangegeven dat de aanslag naar verluidt werd uitgevoerd door Clan del Golfo, de grootste criminele organisatie van Colombia.

Het personeel van Restitución de Tierras, dat over landteruggave gaat van slachtoffers van het conflict, bleven ongedeerd.

De autoriteiten voeren acties uit in het gebied waar Clan del Golfo actief is om de daders van de aanval te neutraliseren.