Acht Venezolaanse militairen gedood bij Colombiaanse grens

Bij gevechten tussen het Venezolaanse leger en gewapende Colombiaanse groepen zijn bij de Colombiaanse grens acht Venezolaanse militairen omgekomen. Het Venezolaanse ministerie van Defensie kondigde dat woensdag aan vanuit de hoofdstad Caracas. Het aantal doden komt daarmee op zestien sinds een offensief tegen de Colombiaanse rebellen dat in maart begon.

Het leger van Venezuela zijn sinds 21 maart verwikkeld in gevechten met Colombiaanse gewapende groeperingen in de westelijke grensstaat Apure, waarbij duizenden burgers op de vlucht zijn geslagen naar Colombia.

Twee dagen geleden had het ministerie hevige gevechten gemeld waarbij een “aanzienlijk aantal” slachtoffers zou zijn gevallen, ook aan de kant van de gewapende bendes meldde minister van Defensie, Vladimir Padrino Lopez (foto).

Venezuela geeft geen namen van de gewapende groepen die het beschuldigt van de onrust. Veiligheidsbronnen in Colombia zeggen echter dat het waarschijnlijk gaat om dissidenten van de inmiddels ontbonden rebellengroep Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), een analyse waarvan de Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft toegegeven dat het mogelijk is. Hoewel het merendeel van de FARC de wapens heeft neergelegd, zijn er nog altijd dissidente fracties die het ondertekende vredesproces van 2016 niet aanvaard hebben.

Bron :
Foto:infobae.com