Ajax aast weer op Colombiaanse voetballer

Het radioprogramma El Alargue (De Verlenging) van het Colombiaanse medium Caracol bracht het nieuws uit dat Ajax weer aast op een Colombiaanse voetballer.

De club uit Amsterdam was deze week met een delegatie naar Colombia gegaan om te onderhandelen voor de twintigjarige Nicolas Benedetti. El Alargue zei dat de delegatie van Ajax twee dagen in de stad Cali was in gesprek met Deportivo Cali, de club van Benedetti.

De middenvelder van Deportivo Cali wordt gezien als een van de grootste talenten in de Colombiaanse competitie. Volgens El Alargue zou er eerder dit jaar al interesse zijn geweest vanuit de Major League Soccer uit de Verenigde Staten, maar Benedetti wees dit af, omdat hij liever in Europa wil spelen. In het programma sprak men over het bod van 8 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) van de Amerikanen en vroegen zich af of Ajax dit wel kon betalen.

De Colombiaanse middenvelder zou bij een transfer alweer de derde speler zijn, die Ajax bij Deportivo Cali weg zou kapen. Eerder kwamen Mateo Casierra en Luis Manuel Orejuela naar Ajax. De Amsterdamse club haalde ook nog sterspeler Dávinson Sánchez in juni 2016 in huis. Sánchez werd voor zo’n 5 miljoen euro overgehaald van Atlético Nacional en werd uiteindelijk in augustus 2017 voor 40 miljoen overgekocht door Tottenham Hotspur.