Alle weekenden in april Medellín op slot

Het departement Antioquia heeft de lockdown, die voor afgelopen weekend werd ingevoerd, nu bepaalt voor alle weekenden in de maand april.

Dit weekend was het aantal gerapporteerde besmettingen zeer hoog, op zaterdag waren het er 4.371, terwijl op zondag 3.973 werden gerapporteerd, als gevolg van deze situatie heeft de gouverneur van Antioquia een ontmoeting gehad met de burgemeesters van het departement en de productiesector en is overeengekomen sommige maatregelen uit te breiden en andere te wijzigen.

De 4×3-maatregel, ook wel de ‘accordeon’ strategie genoemd, wordt gedurende de maand april gehandhaafd. Bij deze strategie gaat de stad drie dagen op slot en is er vier dagen ruimte voor economische activiteiten. Daarnaast zal er een drankverbod worden gehandhaafd en Pico y Cédula. Bij Pico y Cedula wordt op basis van het Burgerservicenummer bepaald of men wel of niet naar buiten gaan.

Ook de avondklok is gewijzigd: Vanaf maandag 12 april tot maandag 19 april mag men tussen 20.00 uur tot 05.00 uur niet de deur uit.

“Sommige beperkende maatregelen die zijn nodig voor het departement, zodat we vooruitgang kunnen boeken bij de bestrijding van de pandemie, die we op dit moment hebben erkend als een zeer complexe tijd voor Antioquia,” zei de gouverneur van Antioquia, Luis Fernando Suarez.

Bron :
Foto:elcolombiano.com