Amazon opent klantenservicecentrum in Colombia

De online retailgigant Amazon kondigde dinsdag aan dat het in oktober zijn eerste klantenservicecentrum in Colombia zal openen.

Een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld zal zich in Bogotá vestigen en is van plan tegen het einde van het jaar 600 werknemers in dienst te nemen. Het nieuwe servicecentrum zal klanten van Amazon wereldwijd 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteunen in het Spaans, Engels en Portugees.

Het bedrijf koos Colombia deels vanwege het talent, de ervaring en de passie van de arbeiders van het land, volgens Tom Weiland, vicepresident van de wereldwijde klantenservice voor Amazon. “Ik kon niet gelukkiger zijn om deze klantenservicecentrum in Colombia te lanceren,” zei hij.

Het is niet de eerste keer dat Amazon in Colombia investeert. Vorig jaar is Amazon Web Services (AWS) in het land geïntroduceerd. Amazon Web Services biedt cloudcomputingtools waarmee klanten alles kunnen uitvoeren, van ontwikkel- en testomgevingen tot gegevensanalyse en mobiele, web- en sociale toepassingen.

Wereldwijd is Amazon met ongeveer 566.000 werknemers, volgens Fortune, de tiende grootste particuliere werkgever ter wereld. Met een omzet van bijna 178 miljard dollar in 2017, staat het op de 18e plaats op de laatste Fortune 500-lijst.