Amerikaans hospitaalschip naar Colombia voor hulp aan Venezolaanse vluchtelingen

Het Amerikaans hospitaalschip USNS Comfort vertrekt op 11 oktober vanuit Norfolk Naval Station, Virginia, naar Colombia om gevluchte Venezolanen zorg te verlenen.

Samen met de regeringen van Ecuador, Peru, Honduras en Colombia zal er gedurende 11 weken medische bijstandsmissies uitgevoerd worden.

In Colombia zal het hospitaalschip een bezoek brengen aan Turbo en Riohacha, waar Amerikaans medisch en militair personeel zal samenwerken met Colombiaanse professionele partners om medische diensten te verlenen aan de meest behoeftige en kwetsbare bevolkingsgroepen, waaronder de Venezolaanse vluchtelingen.

Het hospitaalschip zal meer dan 200 Amerikaanse en buitenlandse, verpleegkundigen en technici aan boord hebben, naast de aanwezigheid van 60 medische en tandheelkundige vrijwilligers en een team van ambtenaren die toezicht houden op de operatie.

Verwacht wordt dat tijdens elk bezoek ongeveer 750 patiënten per dag zullen worden behandeld en 20 chirurgische ingrepen per dag zullen worden uitgevoerd.