Astana heft schorsing wielrenner Miguel Angel López alweer op

De Colombiaanse wielrenner van Astana, Miguel Angel Lopez, mag weer koersen. De wielerploeg besloot de klimmer een week geleden nog voorlopig te schorsen vanwege zijn vermeende betrokkenheid in een Spaans dopingonderzoek, maar volgens Astana zijn er momenteel ‘geen bewijzen’.

Ruim een week geleden besloot Astana om de 28-jarige klimmer voorlopig te schorsen, omdat zijn naam werd genoemd in een dopingzaak. López werd verhoord door de Spaanse politie over zijn relatie met de controversiële dokter Marco Maynar, naar wie een onderzoek loopt wegens dopingzaken en witwassen.

Dat gebeurde toen de Colombiaan arriveerde op de luchthaven van Madrid. Maar voorlopig is er niets naar boven gekomen dat de schorsing verder rechtvaardigt. Lopez zal morgen van start gaan in de Ronde van Burgos.

“Gebaseerd op de informatie die werd verkregen, was Astana niet meer in de positie om deze schorsing te handhaven aangezien er zowel door de Spaanse autoriteiten als de Internationale Wielerunie UCI niets aan het licht werd gebracht. Miguel Angel Lopez wordt dus voorwaardelijk weer opgenomen in het vooraf gepaald wedstrijdschema (Ronde van Burgos en Vuelta).”

“Astana heeft alle informatie bezorgd aan het International Testing Agency, dat de antidopingonderzoeken voor de UCI leidt. Het team zal de situatie van nabij opvolgen en niet aarzelen om resolute maatregelen te nemen afhankelijk van hoe de zaak evolueert.”

Bron :
Foto:eltiempo.com