Astana wijst López aan als kopman Giro d’Italia 2019

Wielrennersploeg Astana heeft Miguel Ángel López aangewezen als de kopman in de Giro d’Italia 2019. Het is nog niet duidelijk of de Colombiaan ook nog de Tour de France gaat rijden. Astana heeft Jakob Fuglsang naar voren geschoven voor de Ronde van Frankrijk.

Ploegbaas Alexander Vinokourov heeft op een persconferentie in Spanje bekendgemaakt dat Miguel Ángel López de kopman wordt in de Giro d’Italia 2019. Hij waardeerde dat twee podiumplaatsen (beide door López) in de grote ronden waren bereikt. “Het heeft aangetoond dat we zijn teruggekeerd naar het niveau dat we hadden, dus de conclusie kan niet anders zijn: het is een zeer goed jaar geweest”, aldus Vinokourov.

De Colombiaan, ook wel Superman López genoemd, maakte dit jaar behoorlijk indruk. Astana stelde dit jaar ook al de 24-jairge wielrenner op voor de Giro d’Italia. Hij wist toen een podiumplaats te pakken achter Chris Froome en Tom Dumoulin. In de Ronde van Spanje wist de Colombiaan weer een podiumplek te bemachtigen. Opnieuw werd hij derde, dit keer achter Simon Yates en Enric Mas.