Atlético Junior landskampioen van Colombia

Voetbalclub Atlético Junior uit Barranquilla is zondag voor de achtste keer gekroond tot kampioen in de Colombiaanse voetbalcompetitie.

Ondanks een verlies van 3-1 tegen Independiente Medellin in de tweede finaleronde van de Liga Águila 2018-II, heeft Junior dankzij een 4-1 overwinning in de eerste etappe van de finale toch nog de beker binnen weten te halen.

Leonardo Castro van Independiente Medellin kwam twee keer tot scoren, waardoor de club uit Medellín toch nog een kans zag voor een overwinning. Echter, Yony González van Junior gooide roet in het eten en wist het saldo veilig te stellen. Tien minuten voor het fluitsignaal scoorde Germán Cano het derde doelpunt voor Independiente Medellin. In de laatste minuten bleef het spannend en kwam de club uit Medellín gevaarlijk dichtbij een gelijkspel. In het stadion Atanasio Girardot hield Junior de score in stand.

Junior, ook wel Los Tiburones (de haaien) genoemd, is voor de achtste keer in zijn geschiedenis kampioen geworden van Colombia. De laatste keer dat ze kampioen werden was in 2011 in de finale tegen Once Caldas. Voor Los Tiburones was het de tweede keer dat ze landskampioen werden in het Atanasio Girardot stadion. In 2004 won de club het landskampioenschap, door in de laatste minuut te scoren tegen Nacional.