Avianca gaat fuseren met Viva Colombia

Na intensieve onderhandelingen tussen de aandeelhouders van de twee luchtvaartmaatschappijen werd vrijdag aangekondigd dat Avianca en Viva Colombia zullen gaan fuseren met behoud van afzonderlijke merknamen en strategieën.

Het samenvoegen van de maatschappijen onder één holdinggroep is bedoeld om de luchtvaartmaatschappijen te ondersteunen in een wereldwijde crisis als gevolg van de COVID-19 pandemie.

“Meerderheidsaandeelhouders van beide luchtvaartmaatschappijen kondigen samen aan dat Viva deel zal uitmaken van Avianca Group International Limited (Avianca Group), terwijl Viva-oprichter Declan Ryan zal toetreden tot de raad van bestuur van de nieuwe groep, en al zijn expertise in de luchtvaart zal meebrengen,” zeiden de maatschappijen in een gezamenlijke verklaring.

De uiteindelijke zeggenschap van Avianca Group over Viva’s activiteiten in Colombia en Peru zal afhankelijk zijn van de goedkeuring van de regelgevende instanties in beide landen.

Eenmaal samengevoegd, zullen de luchtvaartmaatschappijen hun afzonderlijke merknaam en bedrijfsstrategieën behouden.

Avianca heeft eind 2021 een herstructurering afgerond waardoor het uit het faillissementsprocedure Chapter 11 kon komen. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 110 vliegtuigen, met zo’n 12.000 werknemers.

Viva, die in Colombia en Peru een reputatie als low budget vliegtuigmaatschappij heeft opgebouwd, heeft 22 vliegtuigen en zo’n 1.200 werknemers.

Bron :
Foto:rcnradio.com