Avianca kondigt vluchten en tarieven aan om weer te vliegen in Colombia

Luchtvaartmaatschappij Avianca, die niet meer in het land vliegt sinds afgelopen maart, toen de Colombiaanse regering het luchtruim sloot vanwege de coronaviruspandemie, zal vanaf 1 september weer vluchten aanbieden in het land.

Met de slogan ‘Reis weer door Colombia vanaf 1 september 2020 en betaal ook maar 5% BTW’ kondigt de luchtvaartmaatschappij vluchten aan naar Medellin vanaf 98.000 pesos, Cali vanaf 126.000, Barranquilla vanaf 135.000 en Cartagena vanaf 141.000 pesos. Op dezelfde manier biedt Avianca reizen aan naar alle routes waar het voor het begin van de coronaviruspandemie actief was.

De aankondiging van Avianca is slechts enkele dagen na de aankondiging van de reactivering van de twee belangrijkste luchthaventerminals in Antioquia: Olaya Herrera in Medellín (binnenlandse vluchten) en José María Córdova in Rionegro.

De luchtvaartmaatschappij benadrukte haar bereidheid om te voldoen aan de coronaprotocollen en deze uit te voeren om de risico’s in verband met het coronavirus te verminderen.

In een gesprek met Portafolio.co, zei Julián Laverde, de vice-president van de luchtvaartmaatschappij voor netwerkoperaties, dat de geïmplementeerde protocollen het reizen veilig maken omdat de vliegtuigen HEPA-luchtfilters hebben, die 99,97% van de deeltjes in de lucht opvangen, en de lucht in de cabine continu verversen. Daarnaast wordt de gebruikelijke sociale afstand op luchthavens gehouden, het dragen van maskers verplicht en het gebruik van handschoenen en andere maatregelen door zowel de bemanningen als de passagiers.

Op dezelfde manier biedt Avianca ook internationale vluchten aan op de routes die het normaal gesproken vanaf 1 september uitvoert.

Bron :
Foto:avianca.com