Avianca stapt uit Chapter 11 faillissement

Na meer dan 18 maanden sinds haar intrede in het Chapter 11 faillissement, heeft Avianca aangekondigd dat het uit de herstructurering komt. De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij verklaart dat zij met succes overeenkomsten heeft bereikt met haar schuldeisers, 1,7 miljard dollar aan investeringen heeft opgehaald, en goedkeuring heeft gekregen voor haar reorganisatieplan. Bij het verlaten van Chapter 11, heeft de luchtvaartmaatschappij nu een sterkere balans, extra middelen en een lagere schuldenlast.

Avianca kondigde haar vertrek uit Chapter 11 op 1 december. Dit is meer dan 18 maanden nadat het voor het eerst faillissement aanvroeg in mei 2020. De luchtvaartmaatschappij heeft een vernieuwd business model met een hernieuwde focus op efficiëntie om beter te kunnen concurreren voor reizigers in het concurrerende landschap van luchtvaartmaatschappijen in Midden-en Zuid-Amerika. Dit komt nadat Amerikaanse rechtbanken begin november haar herstructureringsplan goedkeurden.

Adrian Neuhauser, President en CEO van Avianca, verklaarde het volgende over de uitweg van de luchtvaartmaatschappij uit het faillissement: “Wij kijken uit naar het toekomstige succes van het bedrijf terwijl wij voortbouwen op Avianca’s rijke geschiedenis in Latijns-Amerika en internationaal. Wij waarderen de steun van onze trouwe klanten, partners en geldschieters gedurende dit proces. Ik wil ook graag onze toegewijde medewerkers bedanken voor hun inzet om ononderbroken service te bieden aan onze klanten en hun harde werk heeft ons in staat gesteld om dit proces efficiënt af te ronden. Ik ben ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om een zeer concurrerende en succesvolle luchtvaartmaatschappij te zijn.”

Avianca kijkt vooruit en hoopt beter te kunnen concurreren tegen de groei van low-cost maatschappijen op het hele continent. Met nieuwe efficiëntieverbeteringen, verwacht Avianca een aantal meer concurrerende prijzen aan te bieden en meer gepersonaliseerde tariefpakketten aan te bieden, wat een model betekent dat andere luchtvaartmaatschappijen hebben opgepakt dat een ongebundeld product biedt dat passagiers vervolgens kiezen om diensten of voorzieningen toe te voegen.

Een voordeel dat Avianca naar voren brengt is haar netwerk. In de komende drie jaar, heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd dat zij verwacht bijna 200 routes in Latijns-Amerika en de wereld aan te bieden, waaronder een meerderheid van nieuwe point-to-point routes. Het doel van dit netwerk is om de belangrijkste hub-gerichte routes aan te bieden die verbindingen nodig hebben om goed te kunnen blijven bestaan, terwijl het ook kan concurreren tegen low-cost maatschappijen die meer point-to-point diensten aanbieden.

Bron :
Foto:Avianca