Avianca wil netwerk in Europa uitbreiden

Vliegtuigmaatschappij Avianca wil op korte termijn vluchten naar Europa uitbreiden. De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij heeft zowel Zürich als Rome en Parijs op het oog en willen de vluchten naar Londen intensiveren, zegt CEO van Avianca, Hernan Rincon.

“Om de basis te leggen voor de toekomst, wil Avianca haar aanwezigheid in Europa vergroten en haar klanten een uitzonderlijke ervaring blijven bieden, ondersteund door de beste beschikbare technologie”, zegt Rincon. “We evalueren de mogelijkheid om in de nabije toekomst een tweede vlucht toe te voegen aan Londen”.

Op dit moment vliegt Avianca in Europa naar Madrid, Barcelona, München en Londen Heathrow. De vliegtuigmaatschappij, die dit jaar het honderdjarig jubileum viert, ziet onder andere Zürich als bestemming om hun netwerk mee uit te breiden. “Zürich is interessant vanwege de centrale ligging in Europa, maar we overwegen ook Rome en Parijs”, voegde Rincon er aan toe.

Avianca is onder andere door Skytrax, Trip Advisor en APEX benoemd tot de beste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika: zowel op lange als korte afstandsvluchten. Het is opgericht op 5 december 1919 en is na KLM de oudste nog bestaande luchtvaartmaatschappij ter wereld. In het jaar 2018 heeft de Colombiaanse vliegtuigmaatschappij meer dan 30,5 miljoen passagiers vervoerd en is volgens Rincon in al die jaren ononderbroken gevlogen. “Wij zijn zelfs de enige die al die jaren ononderbroken heeft gevlogen”, aldus de CEO van Avianca.