Avianca zegt dat voortbestaan twijfelachtig wordt door coronacrisis

Vliegtuigmaatschappij Avianca trekt zijn voortbestaan in twijfel vanwege de verliezen die het ondergaat door de coronacrisis.

Er bestaat “grote twijfel” over het vermogen van Avianca Holdings om door te gaan met het bedrijf vanwege de coronacrisis, meldde de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij donderdag, verwijzend naar de conclusie van hun financiële auditors.

Avianca, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika, liet weten het niet op tijd het jaarverslag over 2019 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te kunnen indienen.

Avianca zei dat het jaarverslag in juni zal worden ingediend en verwacht de conclusie van accountantskantoor KPMG bekend te maken dat er serieuze vragen zijn over het ‘vermogen van de luchtvaartmaatschappij om haar continuïteit voort te zetten’.

Avianca heeft sinds maart al haar passagiersvluchten aan de grond gehouden vanwege de coronapandemie, nadat alle belangrijke hubs in Colombia, El Salvador, Ecuador en Peru het luchtverkeer hadden stilgelegd. Ongeveer de helft van het personeel heeft onbetaald verlof en is actief op zoek naar hulp van de overheid, terwijl de betalingen voor vliegtuighuur en leenpremies worden uitgesteld.

“Als gevolg hiervan zijn we momenteel in gebreke vanwege een aantal van onze openstaande schulden”, zei de luchtvaartmaatschappij. “Als onze activiteiten voor een langere periode worden opgeschort, moeten we mogelijk verdere maatregelen nemen om ons bedrijf te behouden.”

Avianca verkeert al langere tijd in een zwakke positie. Het hing al eerder bijna tegen een faillissement aan en moest noodleningen van 250 miljoen dollar aanvragen om zich staande te kunnen houden.

Bron :
Foto:newsinamerica.com