Avianca zet herstructurering voort zonder overheidssteun

De Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Avianca zei donderdag dat het de steun heeft gewonnen van een groot aantal institutionele investeerders en bestaande geldschieters, wat betekent dat het geen overheidslening nodig heeft van de Colombiaanse regering voor het herstructureringsproces.

Avianca, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika, heeft in mei in New York faillissement aangevraagd. Een Amerikaanse faillissementsrechtbank keurde een voorgesteld financieringsplan van meer dan $ 2 miljard goed om de luchtvaartmaatschappij in oktober te helpen de herstructurering van Chapter 11 te verlaten.

De luchtvaartmaatschappij verwachtte $370 miljoen aan krediet van de Colombiaanse regering. De overheidslening werd opgeschort na een gerechtelijke uitspraak, waartegen Avianca aanvankelijk in beroep wilde gaan.

“Avianca heeft in dit stadium de financiële flexibiliteit om zijn activiteiten te ondersteunen en zijn herstructurering voort te zetten zonder tussenkomst van de Colombiaanse regering”, zei het bedrijf in een verklaring.

Het besluit van de Colombiaanse regering om de lening aan de luchtvaartmaatschappij aan te bieden, lokte felle kritiek uit van oppositiepolitici en vakbonden.

De vlaggenschipluchtvaartmaatschappij van Colombia heeft een vloot van 158 vliegtuigen en 19.000 medewerkers. Het heeft routes naar 76 bestemmingen in 27 landen in Amerika en Europa. Het vervoerde in 2019 30,5 miljoen passagiers en genereerde $ 4,6 miljard aan verkopen.

Bron :
Foto:onemileatatime.com