Blikseminslag treft militaire academie en verwondt 19 cadetten tijdens training

Het Colombiaanse leger meldt dat 19 cadetten gewond zijn geraakt nadat zij tijdens een training op een militaire school in Tolemaida waren getroffen door de bliksem.

Door een blikseminslag zijn 19 cadetten gewond geraakt nadat ze waren getroffen door een “droge bliksemschicht” op een militaire school in Colombia.

De soldaten namen deel aan trainingsoefeningen op de militaire basis van het Colombiaanse leger in de stad Tolemaida, ten zuidoosten van de hoofdstad Bogota, toen de bliksem donderdag insloeg op het terrein.

Er zijn 16 mannen en drie vrouwen die worden behandeld voor hun verwondingen, zeiden de autoriteiten, zonder aan te geven hoe ernstig hun aandoeningen zijn.

“Op donderdagmiddag werden de cadet bataljons No2 en No3, die deelnamen aan een training tactische oefeningen op het terrein van de sector bekend als Mesa Baja, in Tolemaida militaire basis, getroffen door natuurlijke elektrische ontlading,” zei het Colombiaanse leger in een verklaring.

Het voegde eraan toe dat de bliksemschicht bij verrassing plaatsvond zonder dat er regen viel in wat bekend staat als een droge onweersbui.

“Het incident gebeurde net na 16.00 uur toen een droge blikseminslag de plaats trof waar de cadetten zich bevonden, en ter verduidelijking: er viel op dat moment geen regen,” vervolgde de verklaring.

Bron :
Foto:torstensimon