Bloedbad in Norte de Santander kost vijf levens

Vijf mensen werden gedood en zes anderen raakten gewond bij een bloedbad dat plaatsvond tussen de gemeenten Abrego en Ocaña, in het departement Norte de Santander.

Het geweld vond plaats toen gewapende mannen aankwamen bij een biljartzaal en zonder onderscheid te maken het vuur openden op de bezoekers, dat bevestigde het Instituut voor Studies voor Ontwikkeling en Vrede (INDEPAZ).

De organisatie die belast is met het onderzoek naar en de verspreiding van informatie over het gewapende conflict, herinnerde president Ivan Duque er in een bericht op Twitter aan, dat dit het 16e bloedbad is tot nu toe in 2021.

De slachtoffers waren jongeren van 20 en 21 jaar, wat duidelijk maakt dat de huidige nationale regering weinig om jongeren geeft, voegde het lid van de partij Comunes, voorheen bekend als Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun (FARC), eraan toe.

In 2020 zijn er meer dan 90 bloedbaden zoals deze gerapporteerd en zijn er ongeveer 250 sociale leiders vermoord. Volgens critici heeft Duque geen tot weinig uitvoerende actie ondernomen om de vrede te bevorderen.

Deze crisis vereist een beleid dat zich niet beperkt tot het aanbieden van beloningen en het houden van een veiligheidsraad, want dat lost het probleem niet op, aldus Camilo Gonzalez, voorzitter van Indepaz, in een interview met Caracol Radio.