Boerenorganisatie stelt nieuw bloedbad in Tibú (Norte de Santander) aan de kaak

De Boerenorganisatie van Catatumbo  (Ascamcat) verklaarde via hun Twitter-account dat er acht mensen zijn vermoord in het dorp Totumito Carbonera, in het landelijke gebied van de gemeente Tibú. Onder de slachtoffers is een lid Ascamcat en een andere boerenorganisatie, Cocam.

De gemeenschap beweert dat de bende van Los Rastrojos verantwoordelijk is voor dit bloedbad en stelt aan de kaak dat ze verschillende sociale leiders in het gebied hebben bedreigd.

Zij zeggen ook dat verschillende gezinnen ontheemd geraakt zijn en naar andere steden zijn gevlucht. Ze hebben gemeld dat ze bang zijn dat ze de volgende slachtoffers zullen worden en dat hun huizen in brand zullen worden gestoken.

Het bureau van de Ombudsman is naar de plaats delict geweest en heeft bevestigd dat er acht mensen zijn vermoord.

“We hebben dringend aandacht nodig van de onderzoeksinstanties, evenals onmiddellijke aandacht voor de slachtoffers en de vele gezinnen die in het gebied ontheemd zijn geraakt”, zei het Bureau van de Ombudsman via zijn twitteraccount.

Naast de aanwezigheid van het Bureau van de Ombudsman eisen boerenorganisaties ook de aanwezigheid van het Bureau van de Procureur-Generaal en het leger. De autoriteiten vrezen een massale verplaatsing van plattelandsgezinnen uit de gemeenten Tibú, El Tarra, Hacarí, San Calixto en Teorama, waar Los Rastrojos, Los Pelusos, FARC-dissidenten en ELN dagelijks vechten om de controle over de cocateelt en de verwerking van cocaïnehydrochloride.

Bron :
Foto:rcnradio.com