Bogotá blijft de stad met de grootste verkeersdrukte ter wereld

Traffic data en analytics specialist INRIX Research heeft de Global Traffic Scorecard 2020 uitgebracht, waarin de jaarlijkse ranglijsten van de meest drukke en overbelaste steden ter wereld worden beschreven.

Volgens de 2020 Inrix Global Traffic Scorecard verliezen automobilisten in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá 133 uur per jaar en is daarmee de stad met de grootste verkeersdrukte ter wereld gevolgd door Boekarest en New York. Bogotá is voor het tweede jaar op rij de meest drukke stad.

De Global Traffic Scorecard 2020 van Inrix rangschikte verkeersopstoppingen en mobiliteitstrends gedurende de pandemie in meer dan 1.000 steden in 50 landen.

De top vijf bestaat uit Bogotá (verlies van 133 uur per jaar), Boekarest (134 uur), New York (100 uur), Moskou (100 uur) en Philadelphia (95 uur).

Inrix meldt dat de pandemie in 2020 een grote invloed had op de afname van verkeersdrukte in de steden. De coronavirus-crisis heeft het dagelijks leven hervormd. De meeste werkgevers werden gedwongen om het thuis werken in te voeren, terwijl regeringen over de hele wereld lockdowns oplegden, ophieven en opnieuw oplegden om de verspreiding van het virus te helpen beperken.

Uit de studie bleek dat de 133 uur van Bogotá een daling was van 31 procent ten opzichte van 2019. In Europa zag Rome met een daling van 60 procent de grootste afname van de verkeersdrukte in vergelijking met 2020, gevolgd door Brussel (-58 procent), Dublin (-57 procent), Athene (-54 procent) en Londen (-53 procent).

Bron :
Foto:motor.com.co