Bogotá gaat voor een nieuw Guinness World Record

Colombia had vorig jaar al een Guinness World Record op naam staan door de grootste rumproeverij te houden in Cartagena. Morgen komt er een nieuw record bij maar dan geen rum maar aguardiente.

Het evenement zal vrijdag worden gehouden in Bogotá en zal worden gecertificeerd door Carlos Martinez Nogues, vertegenwoordiger van Guinness World Record.

Vanaf 19.00 uur mogen er 400 personen proeven van het typisch Colombiaanse drankje. Het Colombiaanse vuurwater wordt in drie categorieën ingedeeld en geproefd: Aguardiente traditioneel, aguardiente zonder suiker en aguardiente premium. De participanten zijn geen aguardiente experts maar die slechts de liefde hebben voor het drankje. De proevers worden begeleid en geïnformeerd door de Meesters in de Aguardientes.

Het typische Colombiaanse drankje gemaakt uit rietsuiker is erg populair. Het vuurwater heeft een anijssmaak met een alcoholpercentage van ongeveer 30%. Volgens de organisatoren van de proeverij zijn er in 2014 87,5 miljoen flessen aguardiente in Colombia verkocht