Bogotá haalt topconferentie One Young World binnen

One Young World, het belangrijkste internationale forum voor jonge leiders, heeft donderdag bekendgemaakt dat de jaarlijkse top in 2017 in Bogotá plaatsvindt.

Colombia zal het eerste land in Latijns-Amerika zijn dat gastheer wordt van deze top van jonge leiders. Met deze toekenning laat Bogotá concurrerende steden als Parijs en Belgrado achter zich en geeft het stokje daarna door aan Den Haag die de top in 2018 zal gaan houden.

Met dit congres haalt de hoofdstad 1500 toekomstige wereldleiders uit meer dan 190 landen naar Bogotá, die bouwen aan een betere wereld door zich te buigen over vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu.

One Young World biedt een uniek platform aan voor jonge leiders om te netwerken met collega’s uit alle landen en sectoren en het delen van ideeën om oplossingen te ontwikkelen voor de aanpak van dringende mondiale problemen. Sinds de eerste top in 2010, zijn er meer dan 6.650.000 mensen beïnvloed door het werk van One Young World Ambassadors.

Gedurende de top worden de delegaties begeleid door wereldleiders van nu als voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan; de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton; muzikant en activist Sir Bob Geldof; Nobelprijswinnares professor Muhammad Yunus; ondernemer en oprichter van Virgin Sir Richard Branson; oprichter van de Huffington Post Arianna Huffington; chef-kok en voedsel campagnevoerder Jamie Oliver; Unilever CEO Paul Polman en voormalig president van Ierland Mary Robinson.