Bogotá heft coronamaatregelen op

Bogotá heeft woensdag de strenge beperkingen en de code rood waarschuwing tegen COVID-19 in de hele stad opgeheven. Burgemeester Claudia Lopez kondigde dinsdag de versoepelingen aan nadat de piek van een tweede golf van coronavirusinfecties achter de rug is.

Toenemende infecties in het nieuwe jaar na de festiviteiten in december zorgden ervoor dat de bezettingsgraad van de intensive care units boven de 94% uitkwam, wat Lopez ertoe aanzette een avondklok en quarantaines per regio in te voeren. Volgens cijfers van de lokale overheid is de bezettingsgraad van patiënten met coronavirus sindsdien gedaald tot 81%. “We zijn de piek van de tweede golf COVID-19 gepasseerd. Met deze gunstige trend zullen we in staat zijn om code rood en quarantaines per zone vanaf morgen op te heffen en weer aan de slag te gaan, ”zei Lopez in een bericht op Twitter. “Vanmiddag maken we bekend hoe we verder gaan.”

Beperkingen in Bogota, met meer dan 8 miljoen inwoners, vertraagde de terugkeer van kinderen naar school en veroorzaakte tegenslagen voor het economisch herstel vanwege de beperkte toegang tot winkels en andere bedrijven.

Bron :
Foto:ClaudiaLopez Twitter