Bogotá in quarantaine van 10 tot 13 april

Colombia wordt geconfronteerd met de derde piek van de Covid-19-pandemie, te midden van het draaiende vaccinatieprogramma tegen dit virus, waarvan nog steeds alarmerende aantallen infecties en sterfgevallen worden geregistreerd .

In Bogotá, waar infecties beginnen toe te nemen en na Pasen het aantal nog meer is gegroeid, besloot de burgemeester nieuwe maatregelen uit te vaardigen om een explosieve toename van infecties en een overbezetting van de ic’s te voorkomen .

Daarom maakte burgemeester Claudia López maandag bekend dat Bogotá vanwege de pandemie opnieuw zich in code oranje verkeert, waardoor ze werd gedwongen opnieuw strengere maatregelen te nemen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

De eerste door de burgemeester aangekondigde maatregel heeft te maken met alle niet-essentiële en niet-Covid-chirurgische ingrepen op te schorten om de bezetting van ziekenhuisbedden en intensive care bedden te vermijden, die beschikbaar moeten zijn voor ernstige patiënten met coronavirus of andere ziekten die deze zorg nodig hebben.

De tweede maatregel die Claudia López aankondigde, is een tijdelijke lockdown die zaterdag 10 april om 00.00 uur zal ingaan en op dinsdag 13 april om 04.00 uur zal eindigen. Een derde maatregel is Pico y Cédula die weer van kracht is vanaf dinsdag 6 april tot maandag 19 april. Hierbij wordt op basis van het Burgerservicenummer het wel of niet naar buiten mogen gaan bepaald.

Bron :
Foto:rcnradio.com