Bogotá terug naar strenge lockdown

Aangezien het coronavirus in Bogotá blijft groeien, heeft burgemeester Claudia López vanaf maandag strengere regels aangekondigd. De burgemeester heeft drie zones in de stad toegewezen waar een strenge quarantaine zal worden gehanteerd.

Claudia López heeft drie zones in de hoofdstad aangewezen die na elkaar 14 dagen in quarantaine gaan met strengere regels. Mensen worden verplicht binnen te blijven met uitzondering van personen die werkzaam zijn in de vitale sector of met cruciale beroepen.

Slechts één persoon per gezin mag de deur uit om voedingsmiddelen en medicijnen te kopen en er zal een alcoholverbod zijn in deze zones. De handel wordt stil gelegd met uitzondering van het goederentransport, winkels die essentiële producten verkopen en apotheken. De inwoners in deze zones mogen geen lichaamsbeweging in de buitenlucht uitoefenen en tussen 20.00 uur en 5.00 uur is er een avondklok ingesteld.

De burgemeester van Bogotá zet de volgende wijken van 13 tot 26 juli op slot: Ciudad Bolivar, San Cristobal, Rafael Uribe, Chapinero, Santa Fe, Usme, Los Mártires en Tunjuelito.

De wijken Kennedy, Bosa en Puente Aranda en Fontibón zullen van 27 juli tot 9 augustus in volledige quarantaine gaan. Tot slot zullen Suba, Engativá en Barrios Unidos ook op slot gaan van 10 tot 23 augustus gaan.

Bron :
Foto:caracol.com.co