Bogotá verlengt avondklok om het coronavirus te beteugelen

Bogotá begon vorige week met een avondklok die op zondag eindigde. De hoofdstad begint echter opnieuw met een avondklok vanaf vandaag en zal duren tot 28 januari. Gedurende deze tijd moeten de burgers vanaf 20.00 uur thuis blijven tot 4 uur ’s ochtends, zei Claudia Lopez, de burgemeester van Bogotá.

Daarnaast gaat de stad het komend weekend vanaf vrijdag tot en met maandag tot 4 uur in de ochtend in quarantaine, voegde ze er aan toe. De hoofdstad gaat dan voor het derde achtereenvolgend weekend in een volledig isolement.

“Ik begrijp dat jonge mensen moe zijn, dat ze het gebruik van mondkapjes beu zijn, dat ze het leuk lijken om hun vrienden weer te ontmoeten en hun families te zien,” zei Lopez tijdens een persconferentie.

“Het risico is dat ze uiteindelijk hun ouders, of grootouders, of de ouders en grootouders van anderen besmetten”, zei ze.

De hoofdstad heeft de afgelopen twee weekenden quarantaines voor de hele stad opgelegd, waarin mensen grotendeels aan hun huis vastzitten, niet-essentiële winkels en bedrijven gesloten zijn en waarbij één persoon per huishouden voedsel of medicijnen mag kopen.

Veel stadsdelen van de stad hebben strikte quarantaines van twee weken doorstaan ​​of ondergaan, die aan dezelfde beperkingen voldoen. Tijdens de algemene “weekend” quarantaines en de quarantaines van twee weken in de stadsdelen is de verkoop van alcohol ook verboden.

Buiten de algemene quarantaines blijven er beperkingen gelden voor wie er kan winkelen op basis van het systeem Pico y Cedula, zei Lopez. Bij Pico y Cedula wordt op basis van het Burgerservicenummer bepaald of men wel of niet naar buiten gaan.

In Bogota, dat meer dan 560.000 gevallen van coronabesmettingen heeft, bedraagt ​​de bezetting van de intensive care units voor COVID-19-patiënten 93,2%, volgens cijfers van de lokale overheid.

Bron :
Foto:caracol.com.co