Bogotá verwelkomt gouden beker voor WK Rusland 2018

De gouden beker voor de winnaar van het Wereld Kampioenschap voetbal 2018 in Rusland, was afgelopen dagen te bewonderen in Bogotá.

Vanaf 23 januari gaat deze felbegeerde FIFA World Cup Trophy de wereld rond en zal in juni terugkeren naar Rusland voor het WK 2018. De FIFA World Cup Trophy Tour door Coca-Cola is een wereldwijde reis die de gouden beker in maar liefst 91 steden in 51 landen en zes continenten laat bezoeken. FIFA World Cup Trophy was van dinsdag tot en met donderdag te bezichtigen in de hoofdstad.

WK-winnaar David Trezeguet (1998) vergezelde de trofee vanuit Buenos Aires terwijl de FIFA World Cup Trophy Tour van Coca-Cola zijn reis vervolgde door Zuid-Amerika.

“Het is een voorrecht voor mij om samen met de trofee mee te gaan. Sinds ik een kind was, droomde ik ervan om hem te winnen en uiteindelijk mocht ik hem ook omhoog houden”, zei Trezeguet, de voormalige Franse international.

De trofee werd ook gebracht naar het presidentiële paleis, waar de Colombiaanse president Juan Manuel Santos de beker even in handen mocht nemen.

Vervolgens was het stadion El Campin aan de beurt, waar duizenden fans van de gelegenheid gebruikmaakten om de meest prestigieuze beker van dichtbij te bekijken.