Bogotá viert zijn bestaan met het zomerfestival

Festival de Verano gaat vandaag van start in de Colombiaanse hoofdstad. Het jaarlijks evenement staat vol sportieve en culturele activiteiten waarbij ook de stichting van de stad wordt gevierd. Dit jaar vinden meer dan 150 activiteiten plaats op het Bogotá Zomerfestival.

Naast de traditionele nachtelijke fietstocht en activiteiten in het Simón Bolívar Park, zijn er vijf concerten, duikworkshops en een poging tot een Guinness World record vliegeren. Het zomerfestival van dit jaar, dat van 4 tot 12 augustus loopt, biedt meer dan 150 activiteiten aan, waaronder veel recreatieve sportactiviteiten in de hele stad.

Het zomerfestival van Bogotá heeft een groot recreatief, sportief en cultureel aanbod voor zijn inwoners, met de nadruk op kinderen. Elk jaar biedt het zomerfestival speelstations, theatershows, muziek en recreatieve activiteiten aan.

Nieuw dit jaar zijn de filmstations op de fietsroute zodat de fietsers tijdens de avondfietstocht kunnen pauzeren met een film. Daarnaast zal een recordpoging worden gedaan om 15.000 vliegers de lucht in te laten gaan.

Drie van de vijf gratis concerten worden georganiseerd door verschillende radiostations, waaronder artiesten zoals Farruko, Fanny Lu y Mr. Black georganiseerd door Oxygen; Silvestre Dangond, Peter Manjarrés en Rikarena georganiseerd door radiostation Olímpica en Paola Jara, Jean Carlos Centeno en Joe Montana georganiseerd door Radiostation La Kalle.

De andere twee concerten zijn het openingsconcert, waarbij de band Aterciopelados zal spelen met het Bogotá Philharmonic Orchestra en het Góspel concert op vrijdag 7 augustus.

Het district instituut voor recreatie en sport (IDRD) in Bogotá organiseert jaarlijkse het zomerfestival, “Festival de Verano”. Dit festival vond voor het eerst plaats in juni 1997 dat niet alleen gericht is op de viering van de stichting van stad maar ook om sport en recreatie op nationaal niveau te stimuleren.