Bogotá voor de tweede keer een weekend in quarantaine

Vrijdag gaat Bogotá voor de twee keer een weekend lang in een strenge quarantaine. De maatregel moet de besmetting van het coronavirus terugdringen en de bezetting van de intensive care units van de ziekenhuizen in de hoofdstad verkleinen.

Burgemeester Claudia Lopez kondigde de lockdown aan na een ontmoeting met het ministerie van Volksgezondheid en meldt dat code rood heerst voor de ziekenhuizen van Bogota. De burgemeester zette vorige weekend ook al op advies van het ministerie van Volksgezondheid de stad op slot.

Op dit moment zijn er al zes stadsdelen in een strenge quarantaine. Stadsdelen Engativá, Suba en Usaquén zijn dinsdag in een streng isolement gegaan en duurt tot 21 januari om 23:59 uur. Vanaf 5 januari waren de stadsdelen Engativá, Suba en Usaquén al op slot gegaan en zal voortduren tot 17 januari om 23:59 uur.

Op dit moment bedraagt de bezetting van de Intensive Care Units van de ziekenhuizen in de stad 93,5%. Bogotá telt op dit moment 530.336 besmettingen en 10.829 doden door het coronavirus.

Bron :
Foto:Inaldo Pérez