Bogotá zal geen stierenvechten organiseren in 2022

Bogotá zal dit jaar geen stierengevechten organiseren, wat dierenrechtenactivisten beschouwen als een historische overwinning dankzij nieuwe wetgeving.

Geen enkele particuliere partij heeft zich aangemeld om in 2022 het stierenvechten in de Santamaría arena van Bogotá op zich te nemen. Dit betekent dat er dit jaar geen stierengevechten zullen plaatsvinden in de hoofdstad van Colombia. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het land dat geen enkel particulier bedrijf zich kandidaat heeft gesteld om het evenement te organiseren en te sponsoren.

“Ondanks het feit dat we de oproep voor aanvragen meer dan een maand geleden hebben gelanceerd, hebben zich geen kandidaten gemeld, dus vandaag is de oproep nietig verklaard. Dit is de reden waarom we het publiek willen informeren dat er dit jaar geen stierenvechtseizoen zal zijn in Bogotá. Ook willen we alle mensen bedanken die deze oproep hebben gevolgd en dierenactivisten laten weten dat dit kabinet van de burgemeester zich blijft inzetten voor de bescherming van dieren”, zei Blanca Duran, directeur, Districtsinstituut voor Recreatie en Sport.

Maar Colombia heeft het stierenvechten niet verboden. Het heeft een lokale wet in het leven geroepen die derden ontmoedigt om het evenement te organiseren. Er werd een lijst voorwaarden opgesteld, zoals het gebruiken van 30% van de marketinggelden voor campagnes tegen dierenmishandeling en het verhogen van de belasting op entreetickets van 10 naar 20 procent.

Bron :
Foto:JairoBernal.com