Bon Bon Bum bestaat 50 jaar

Het sterproduct van het Colombiaanse bedrijf Colombina viert zijn 50ste verjaardag. Het snoepje heeft nationaal een grote naam opgebouwd en is ook de grenzen overgestoken, want dit snoepje, dat 10% van de totale omzet van het bedrijf vertegenwoordigt, bereikt momenteel meer dan 90 landen op vijf continenten.

Het snoepje werd geboren in 1970 toen de makers ervan op het idee kwamen om lolly’s te vullen met kauwgom, met behulp van een uit Nederland geïmporteerde machine. Zo zorgde het product voor een revolutie op de markt, verdrievoudigde de verkoop van het bedrijf in een jaar tijd en werd het een favoriet bij de consument.

De lolly, Bon Bon Bum, heeft zijn naam te danken aan een reclamebureau die het product onder de aandacht moest brengen. Het bureau zei toen: “Ik weet niet hoe we het gaan noemen, het enige wat ik weet is dat deze bonbon booming gaat worden”. Ondertussen is Bon Bon Bum leider in onder andere Colombia, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Bolivia, Chili, Jamaica, Democratische Republiek Congo, Angola, Ivoorkust, Guinee en Gabon.

Het bedrijf Colombina, dat haar oorsprong heeft in Valle del Cauca, produceert 170 miljoen stuks Bon Bon Bum per maand, waarvan 85 miljoen stuks worden geëxporteerd. Op jaarbasis verkoopt het bedrijf wereldwijd 2 miljard van deze snoepjes.

In het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van Bon Bon Bum kondigde Colombina aan dat sinds juni 2020 de lolly, die wordt geproduceerd in de fabrieken van Guatemala en gedistribueerd naar de VS, wordt verkocht in 47 van de 50 staten van de Verenigde Staten dankzij het akkoord dat is bereikt met de Walmart supermarkten.

“De Verenigde Staten is een zeer competitieve markt, maar we hopen voor dit merk een zeer interessante groei te realiseren”, aldus César Caicedo, CEO van Colombina.

Bron :
Foto:colombina.com