‘Bondscoach Pékerman neemt afscheid van Colombiaanse ploeg’

De bondscoach van de Colombiaanse nationale voetbalploeg, José Pékerman, zal nadat hij was uitgeschakeld in de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland afscheid nemen van Colombia, dat meldt de Spaanstalige versie van goal.com.

De online voetbalkrant meldt dat de 68-jarige graag zou willen terugkeren naar zijn geboorteland Argentinië voor andere voetbal-gerelateerde taken. Volgens Luis Arturo Henao, journalist van Fox Sports, zal José Pékerman niet langer meer voor de Colombiaanse nationale ploeg werken. Pékerman zal manager worden van de Argentijnse nationale ploegen.

Enkele dagen geleden berichtte de Argentijnse pers dat het idee van de Argentijnse voetbalbond is om herstructurering van het jeugdvoetbal aan te pakken na de mislukking van Jorge Sampaoli tijdens het WK voetbal in Rusland.

Op dit moment zijn de leiders van de Colombiaanse nationale ploeg op zoek naar de vervanger van José Pékerman, die twee cycli heeft doorlopen met de “Los Cafeteros”.

Wie komt er naar Colombia om José Pékerman te vervangen? Volgens de Fox Sports journalist zullen de koffieboeren op zoek gaan naar een buitenlandse technicus.