Burgemeester Medellín: ‘Feria de las Flores wordt niet geannuleerd’

Het grootste bloemenfestival van Colombia, Feria de las Flores, dat jaarlijks wordt gehouden in Medellín, zal dit jaar niet worden geannuleerd vanwege het coronavirus. Dat meldde de burgemeester van Medellín, Daniel Quintero.

Hoewel het bloemenfestival al gepland staat op 31 juli tot 8 augustus, heeft het coronavirus onzekerheid gegenereerd over wat er in Medellín gaat gebeuren.

De burgemeester van de stad heeft echter de twijfels weggenomen. Op zijn Twitter-account schreef hij: “Mijn team heeft me net gevraagd of Feria de las Flores is geannuleerd. Ik zei: nee, echt niet. Het is misschien niet hetzelfde, maar we zullen niet stoppen.”

Het bloemenfestival is een toeristische trekpleister in de stad, maar ook een belangrijke bron van inkomsten voor Medellín. Alleen al vorig jaar trok het 26.186 toeristen die 22,9 miljoen dollar hebben uitgegeven.

In 2019 kwamen de meeste toeristen uit de Verenigde Staten (48%), Mexico (10%) en Panama (8%) en betekende het een hotelbezetting van 80%, vergeleken met de gemiddelde bezetting van 63% voor het hele jaar in de stad.

Het is nog te vroeg om tegen die tijd van het bloemenfestival te weten welke beperkingen er in Medellín zullen blijven bestaan als gevolg van het coronavirus. In de meest optimistische prognoses wordt gezegd, dat het effect ervan niet meer voelbaar zal zijn na ten minste zes maanden.

De lokale autoriteiten denken echter al na over hoe het dit jaar zal aflopen, rekening houdend met het feit dat het niet bekend is of maatregelen zoals de lockdown tegen die tijd zullen worden gehandhaafd.

Daniel Quintero blijft optimistisch en zei: “Ik ben hier om u te vertellen dat we hier uit zullen komen, dat we deze crisis zullen overwinnen, dat we ons zullen aanpassen, dat we weer zullen opbouwen, dat we vooruit zullen gaan. Er is nog tijd, want het festival is meer dan drie maanden van ons verwijderd.”

Bron :
Foto: JairoBernal.com