Burgemeester van Bogotá overweegt een volledige quarantaine in hoofdstad

De burgemeester van Bogotá, Claudia López, heeft een ontmoeting gehad met medische instellingen om te luisteren naar hun voorstellen voor het beheer van de piek van de pandemie in Bogotá en ze te analyseren.

López heeft op dinsdag 21 juli een ontmoeting met minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz Gómez, om te beslissen of Bogotá in volledige quarantaine gaat.

“Alle medische verenigingen dringen terecht aan op een algemene quarantaine voor 14 dagen. Wij kwamen overeen om de komende dagen te controleren en op dinsdag met de minister van Volksgezondheid samen te komen om te evalueren”, berichtte de burgemeester op Twitter

De burgemeester legde uit dat het nodig is om ten minste tien dagen te wachten om de gevolgen te kennen van de eerder genomen maatregelen zoals een opeenvolgende strikte quarantaine per sector die sinds maandag in de hoofdstad van Colombia wordt gehanteerd.

Bogotá blijft met 55.056 bevestigde coronabesmettingen en 1.287 doden de meest getroffen stad van Colombia. Afgelopen dagen vielen er nog nooit zoveel doden door het coronavirus. “Vandaag is het zware dag. Het hoogste aantal sterfgevallen in de afgelopen dagen door Covid-19 in Bogota, 73 in totaal”, berichtte López op Twitter.

Voor de stad dreigt ook een tekort aan intensive care units (ICU) in de ziekenhuizen aangezien de bezettingsgraad van de ICU nu bijna 90% is.

Bron :
@Foto:ClaudiaLopez Twitter