Cabal en Farah winnen ATP-toernooi in Dubai

Juan Sebastián Cabal en Roberth Farah hebben zaterdag hun eerste titel van het seizoen behaald, na het verslaan van het Kroatische koppel Mate Pavić en Nikola Mektić in de finale van het ATP 500-toernooi in Dubai.

De Colombianen wonnen in twee sets met 7-6 en dwongen de tiebreak af in beide sets, die ze in de eerste met 7-0 wonnen en in de tweede met 7-4.

“Het voelt geweldig… We hebben goed gespeeld dit jaar,” zei Farah. “We worstelden een beetje in Australië en kregen het niveau terug naar waar we moesten zijn om deze titel te winnen. Daar zijn we heel blij mee.”

“Dat is wat oefening doet,” zei Cabal. “Je blijft uren maken op en naast de baan en dat geeft je het vertrouwen om op die momenten zo te spelen.

Met de titel voegden Cabal en Farah hun 17e ATP-kampioenschap toe en maakten een einde aan een titelloze COVID-pauze van 18 maanden, aangezien de laatste die ze hadden gewonnen de US Open van 2019 was.

In de afgelopen twee jaar bereikten Colombianen de finale van drie toernooien: Acapulco in 2020, Sardinië in hetzelfde jaar en Melbourne in 2021.

Bron :
Foto:ATP de Dubái