Cacaoproducenten uit Arauca vertegenwoordigen Colombia tijdens Salon du Chocolat 2017 in Parijs

Elk jaar vindt één van de grootste chocolade events plaats; Salon du Chocolat. Dit jaar wordt het gehouden in Parijs en zijn cacaoproducenten uit Arauca aanwezig om Colombia te vertegenwoordigen.

Drie cacaoproducenten uit het departement Arauca zullen Colombia vertegenwoordigen op Salon du Chocolat 2017.  Elizabeth Agudelo, Genri Velásquez en Mariela Arguello hebben een selectie gemaakt van de beste cacao uit de gemeenten Tame en Arauquita. De cacao komt van twee cacaocoöperatie; coöperatie Coopcacao en coöperatie Comprocar.

Tijdens het evenement vindt ’s werelds grootste chocoladewedstrijd plaats, de World Chocolate Masters Award waar chocolatiers de mooiste chocolade kunstwerken maken. De cacaoproducenten komen voor de Internationale Cacao Awards, die wee keer per jaar wordt gehouden. De Colombiaanse cacaocoöperaties hopen dit jaar net zoals in de jaren 2010, 2011 en 2015 in de prijzen te vallen.

Dit jaar wordt de 23e Editie van de Chocoladebeurs gehouden van 28 oktober tot en met 01 november. Het is de meest indrukwekkende Chocoladebeurs ter wereld en ontvangt jaarlijks een groot aantal internationale chocolatiers en cacaoproducenten. In totaal staan er bijna 500 deelnemers afkomstig uit 60 verschillende landen.