Cartagena ademt cultuur met Hay festival

Colombia ademt cultuur dankzij het Hay festival, een evenement dat literatuur, film, muziek, kunst, politiek en journalistiek bij elkaar brengt met nationale en internationale experts om met elkaar in dialoog en in debat te gaan.

Het Hay Festival van Cartagena de Indias dat vandaag van start is gegaan, was van oorsprong een literair festival dat zich heeft uitgebreid tot een breed cultureel festival en  tot twee zustersteden, Medellín en Riochacha.

Het Hay Festival in Cartagena en haar zustersteden is veelzijdig waarbij veel gerenommeerde gasten het programma vullen. Hoogtepunten in het programma zijn Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, schrijvers zoals Hanif Kureishi, Lionel Shriver, Gonçalo Tavares, Peter Stamm, Johann Hari, Julián Herbert, Piedad Bonnett, Mario Mendoza en Takashi Hiraide, bekende economen zoals Thomas Piketty en Ha Joon Chang. Uit de filmwereld de acteurs Emma Suarez, Leonardo Sbaraglia, Jorge Perrugoría en de filmregisseur Stephen Frears. Muziek onder andere van Pedro Calvo en de Cubaanse band Karamba, een tribute concert voor Joe Arroyo en een  gesprek met zangers Fonseca en Draco Rosa.

Het festival kent 14 verschillende edities, verspreid over alle vijf de continenten, en wil via optredens en debat interculturele verbanden en sociale verantwoordelijkheid stimuleren.

Het festival in Cartagena duurt tot en met 31 januari.