Cartagena onderschept 2 ton aan cocaïne met bestemming Rotterdam

De Colombiaanse politie heeft zaterdag meer dan 2000 kilo aan cocaïne onderschept in een container die naar de Rotterdamse haven zou worden verscheept. De drugs verpakt in ruim 2000 pakketten lagen verstopt in tassen in een container met koelkasten.

De 2,2 ton cocaïne werd in beslag genomen in de haven van de toeristische stad Cartagena de Indias in het noorden van Colombia en had als einddoel de haven van Rotterdam.

De plaatselijke autoriteiten schatten de waarde van de inbeslagneming op 400 miljard pesos, wat omgerekend neerkomt op iets minder dan 91 miljoen euro.

Politieagenten merkten problemen op met de douaneverzegelingen op een container die was klaargezet voor export naar Nederland. “Hierna besloten de geüniformeerde agenten om deze container door de scanner te halen. Toen ze de beelden zagen, merkten ze dat deze een reeks opvallende kenmerken vertoonde, wat leidde tot een fysieke inspectie, waarbij uiteindelijk de drugs werden blootgelegd,” vertelde een woordvoerder van de politie.

Bron :
Foto:Dirección de Seguridad Ciudadana