Caterina Ibargüen, James Rodriguez en Nairo Quintana in top vijf beste sporters Latijns-Amerika

De Colombiaanse atlete Caterine Ibargüen en de Argentijnse voetballer Lionel Messi zijn in de prijzen gevallen als beste sportvrouw en sportman dit jaar in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied volgens de traditionele enquête van Prensa Latina.

Ibargüen, kampioen van de Diamond League en de Midden-Amerikaanse en Caribische Spelen in Veracruz, kreeg 59 stemmen voor. Ibargüen is tevens door de Colombiaanse krant “El Espectador” tot sportvrouw van het jaar benoemd in Colombia.

Achter de Zuid-Amerikaanse eindigde de Cubaanse judoka Idalys Ortíz, met haar wereldwijde titels in Chelyabinsk en de Guayaquil Panamerican games, met 22 stemmen voor. De Braziliaanse voetbalster Marta Vieira da Silva, eindigde derde met 15 stemmen.

Bij de mannen, Messi, bekroond met de Gouden Bal in Brazilië WK 2014 en de huidige recordhouder voor doelpunten in de Spaanse Liga en de Champions League, won met 27 voorkeuren. Daarbij overtrof hij de Colombiaanse voetballer James Rodriguez, topscorer van het WK en winnaar van de Gouden Schoen.

De derde plaats bij de mannen is de Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana, kampioen in de Tour de San Luis, de Ronde van Burgos en de Giro d’Italia. Quintana is tevens door de Colombiaanse krant “El Espectador” tot sportman van het jaar benoemd in Colombia.

Ibargüen en Messi hebben deze onderscheiding eerder behaald in 2011. Opmerkelijk is de sterke vertegenwoordiging van Colombiaanse sporters. Drie Colombiaanse sporters taan in de top vijf.