Centraal Colombia getroffen door zware aardbeving

Een zware aardbeving heeft Colombia zondagavond om 19.20 uur getroffen. In het midden van het land in het departement Huila was er een aardbeving van 5,4 op de schaal van Richter.

De aardbeving trof het centrale gedeelte van Colombia. Rond 19:20 uur werden in verschillende steden zoals Bogota, Ibague, Florence, Neiva en Cali de beving geregistreerd en gedeeld via sociale netwerken.

Het epicentrum lag in het noordwesten van het departement Huila volgens het Colombiaanse seismologisch centrum met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter.

Tot nu toe zijn er geen meldingen van slachtoffers of grote materiële schade volgens de Nationale Eenheid van Rampenbestrijding en Crisisbeheersing (UNGRD). Echter via de sociale netwerken is bekend gemaakt dat er enkele huizen in Huila beschadigd zijn.

Carlos Ivan Marquez, directeur van UNGRD, zegt dat het een ondiepe aardbeving was, waardoor het gevoel een grotere intensiteit had.

Twee uur later werd het midden van het land weer getroffen door een beving met een sterkte van 5 graden op de schaal van Richter.