Cinema Colombiano 2018

Op 10 juni vindt de vierde editie van het Cinema Colombianos Festival plaats in Rotterdam! WORM is opnieuw het podium voor Colombiaanse films en muziek, waaronder de moderne western Pariente. Deze heeft afgelopen jaar de belangrijkste filmprijs van Colombia gewonnen, de Macondo-prijs voor beste film. Ook de muziek van de film viel in de prijzen. Deze is van de muzikant Edson Velandia en ook hij zal aanwezig zijn in Rotterdam voor een optreden. Naast soundtracks voor films is hij vooral bekend van fantastische albums solo of met zijn band Velandia y la Tigra. Naast Pariente worden ook El Concursante en de documentaire Señorita María vertoond.

Señorita María, La Falda de la Montaña (Rubén Mendoza, 2017)
Op 45-jarige leeftijd woont de transgender María afgelegen in een huisje aan de rand van een bergdorp dichtbij Boavita, waar ze met grote moeite wordt geaccepteerd door de conservatieve inwoners. Ondanks alle tegenslagen blijft zij positief in het leven staan. Een documentaire van Rubén Mendoza, van wie wij in 2016 LA SOCIEDAD DEL SEMÁFORO vertoonden.

El Concursante (Carlos Osuna, 2017)
De maker van SIN MOVER LOS LABIOS en GORDO, CALVO Y BAJITO komt deze keer met een zonnige en tragikomische film. Cartagena loopt warm voor een wedstrijd waarin een snelkookpan verdiend kan worden. Cristobal wordt door zijn moeder erop uit gestuurd om in de stratenlange rij te staan. Een mini-maatschappij ontstaat tijdens het wachten.

Pariente (Ivan D. Gaona, 2016)
Winnaar van de Macondo-prijs voor beste film in 2017, de belangrijkste filmprijs van Colombia! Een moderne western waarin twee mannen vechten om de liefde van de knappe Mariana. De film speelt zich af in Santander in 2005, waar ondanks de ontwapening van paramilitaire groepen er toch nog nieuwe lijken worden gevonden. De soundtrack is van Edson Velandia!

Live-muziek van Edson Velandia!
Edson Velandia is één van de belangrijkste muzikanten in de hedendaagse muziekscene in Colombia. Zijn solo-albums en albums met zijn band Velandia y La Tigra zitten vol met aanstekelijke melodiën en humoristische, maar kritische teksten. Elk jaar organiseert hij in zijn geboorteplaats Piedecuesta in Santander een eigen festival, het Festival de la Tigra, wat een belangrijke plek is voor muziek en onafhankelijke kunst in de regio. Gezien hij ook muziek maakt voor films is hij de perfecte gast om het festival af te sluiten!

Wanneer? Cuándo? When? 10 juni | 10 de junio | 10th of June
Waar? Dónde? Where? WORM Rotterdam, Boomgaardsstraat 71
Hoeveel? Cuánto? How much? €9,50 (vvk | en preventa | presale)
Ticketverkoop via www.worm.org

Meer informatie: www.cinecol.nl
FB-event: https://www.facebook.com/events/162935967712474/