Clan del Golfo bedreigt gouverneur van Magdalena met de dood

Carlos Caicedo heeft Santa Marta op 19 augustus verlaten en vanuit dit deel van het land wordt om bescherming voor zijn leven gevraagd.

Carlos Caicedo, gouverneur van Magdalena, is het land uit wegens vermeende doodsbedreigingen aan zijn adres. De verantwoordelijken voor deze intimidaties zouden leden van Clan del Golfo zijn, een criminele organisatie die territorium betwist voor de drugshandel in Santa Marta.

Volgens wat bekend is, is de gouverneur van Magdalena sinds 19 augustus niet meer in de stad geweest. De doodsbedreiging is reeds onder de aandacht gebracht van het bureau van de procureur-generaal, dat nu een onderzoek zal instellen om de details van de intimidaties te achterhalen, maar ook om het leven van Carlos Caicedo te beschermen.

Dit zou de tweede keer zijn dat Caicedo het doelwit is van een criminele clan. Vorig jaar gaf de groep Los Pachenca ook al opdracht tot de moord op de gouverneur, zodat in dit deel van het land alle protocollen in werking werden gesteld om zijn veiligheid te waarborgen.

Het departementale bestuur vraagt president Iván Duque de kwestie aan te pakken en garanties te geven voor het leven van Carlos Caicedo.

Bron :
Foto:Gobernación Magdalena