Club Brugge versterkt zich met twee Colombianen

De Belgische voetbalclub Club Brugge heeft zijn selectie versterkt met twee Colombianen. Via Twitter kondigde de Colombiaanse topclub Deportivo Cali de overgang aan van Helibelton Palacios en Germán Mera.

De 23-jarige Palacios tekende in 2014 bij Deportivo Cali. Op 17 november 2015 debuteerde Palacios voor Colombia in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië. De Colombiaanse rechtsback was ook basisspeler van het Olympische team van Colombia, dat in Rio in de kwartfinale sneuvelde tegen gastland Brazilië. Volgens het Twitterbericht zal Palacios club Brugge in januari al versterken.

De 26-jarige Germán Mera, ploeggenoot van Palacios, is een linksvoetige centrale verdediger. Hij volgt naar verluidt pas in de zomer.

De Belgische landskampioen is bekend met het Colombiaanse talent. José Izquierdo voetbalt sinds 2014 bij Club Brugge en Carlos Bacca, spits bij AC Milan, ontpopte zich in 2012/2013 bij de Belgische club tot een ware goaltjesdief.

Deportivo Cali en de Colombiaanse media zijn er al zeker van dat de transfer van het Colombiaanse duo rond is. Club Brugge bevestigt dat de onderhandelingen lopen, maar heeft nog niet aangegeven dat de transfer van de Colombianen rond is.