Code rood in meer dan 80 gemeenten in Santander vanwege droogte

Het Colombiaanse instituut voor Hydrologie, Meteorologie en Milieukunde (IDEAM) heeft in 80 plaatsen in het departement Santander code rood afgegeven voor het droge seizoen.

Volgens de hulpdiensten zijn de meest getroffen gemeenten Los Santos, Aratoca, Cepita, Sabana de Torres, Barrancabermeja en Puerto Wilches.

Cesar Garcia, directeur van het departementale orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing, zei dat dit droge seizoen de regio veel beïnvloedt en voegde eraan toe dat verschillende gemeenten de noodtoestand hebben verklaard.

“De situatie van gebrek aan voorraden voor sommige gemeenten is zeer complex. We voorzien de bevolking van water, maar we kunnen de tankauto’s niet bijhouden omdat er gebieden zijn die moeilijk toegankelijk zijn, daarom vragen we de gemeenschappen om het water dat ze krijgen op een verantwoorde manier te gebruiken,” zei Garcia.

De autoriteiten van het departement meldden ook 44 gemeenten die gevoelig zijn voor bosbranden en voegden daaraan toe dat er daarom een speciale inspectie wordt uitgevoerd bij de steden Suaita, Los Santos en Lebrija, die door de droge zomer zijn getroffen.

Bron :
Foto:drinkwaterplatform.nl