Coen Swijnenberg naar Colombia voor Serious Request

Al vele jaren werkt Coen mee aan 3FM Serious Request, maar nog nooit zag hij met eigen ogen waarvoor hij zich inzette. Daar komt dit jaar verandering in, want hij reist maandag af naar Colombia.

Niets maakt zoveel indruk op je als een eigen belevenis. Vandaar dat Coen Swijnenberg dit jaar op reis gaat voor 3FM Serious Request. Toen de vraag werd gesteld of hij dit jaar meer zou willen doen voor de actie, aarzelde hij geen moment en zei hij ‘Ja’ op het aanbod om met het Rode Kruis af te reizen naar Colombia om daar te zien welke impact seksueel geweld heeft op meisjes en vrouwen in conflictgebieden.

Eric Corton in Colombia

3FM en het Rode Kruis hebben door de jaren heen steeds geprobeerd een stille ramp op de kaart te zetten. De noodzaak hiervan en de vele schrijnende voorbeelden die daarbij hoorden worden door Eric Corton aan zijn collega’s overgebracht. Hij maakte al vele reizen naar een gebieden waar mensen met die stille ramp te kampen hebben en vertelt zijn ervaringen in tekst en beeld zo goed mogelijk aan zijn collega’s en de luisteraars van 3FM.

Ook dit jaar maakt hij reportages voor radio en TV en probeert hij de noodzaak van onze hulp duidelijk over te brengen. Meer over de reis van Eric Corton