Colombia behoort volgens Financial Times tot top 10 van toeristische bestemmingen van de toekomst

Woensdag kondigde de onderminister van Toerisme, Julián Guerrero Orozco, aan dat Colombia is opgenomen in de lijst van de 10 toeristische plaatsen van de toekomst 2019-2020, die is gepubliceerd in het tijdschrift van de Financial Times fDi Intelligence.

Colombia werd opgenomen in deze belangrijke ranglijst en viel op in categorieën als zakelijk toerisme, economische impact, hotelontwikkeling en investeringen, stimulansen voor investeerders en voor de snelle groei van de toeristische sector.

In de publicatie werd benadrukt dat het land in het segment zakentoerisme vooral in het departement Valle del Cauca opvalt dankzij de infrastructuur, het culturele aanbod, de uitstekende connectiviteit (zowel door de lucht als over land) en de optimale faciliteiten voor het houden van evenementen.  

Ook in de categorieën van economische impact en snelle groei wordt in het verslag opgemerkt dat het land de inkomsten voor de toeristische sector met 35,7% heeft doen verhogen, van 4,7 miljard dollar in 2013 tot 6,6 miljard dollar in 2018. Daarnaast is de positionering van het toerisme de op één na grootste generator van buitenlandse investeringen.

“Deze positionering van Colombia, door de Financial Times, toont opnieuw aan dat het land een groot potentieel heeft als toeristische bestemming van wereldklasse. Van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zullen we blijven werken, zodat de recordcijfers die in 2019 zijn verkregen, blijven groeien”, aldus de onderminister.

Bron :
Foto:pixabay