Colombia bereikt 35 miljoen vaccinaties

President Iván Duque Márquez kondigde deze zondag aan dat Colombia in totaal 35 miljoen doses vaccins tegen covid-19 zijn toegediend. Hij gaf ook aan dat het doel dat de regering had gesteld voor de maand augustus was bereikt.

Tegelijkertijd vierde hij de vooruitgang in het Nationaal Vaccinatieplan, maar hij erkende dat er problemen waren met de distributie van de vaccins, als gevolg van het falen van de farmaceutische bedrijven in de leveringsdata.

Hij wees er ook op dat deze week meer vaccins in het land zullen arriveren, waardoor de vooruitgang in de immunisatie tegen het coronavirus kan worden voortgezet.

“Vandaag bereiken we het doel dat we onszelf voor de maand augustus hebben gesteld op het gebied van vaccinatie, we bereiken 35 miljoen doses die in Colombia worden toegediend, opnieuw bereiken we het doel eerder dan we onszelf hadden gesteld en we blijven vooruitgang boeken “, verzekerde hij.

Hij voegde eraan toe: “We weten dat er deze week nieuwe vaccins zullen arriveren en we zullen distribueren, uiteraard hebben we te maken gehad met een aantal die niet op afgesproken data zijn geleverd, maar we hebben het doel om in de maand september door te gaan, om het einde te bereiken van het jaar, met die volledige vaccinatie voor ten minste 70% van de Colombiaanse bevolking “.

“Er zijn vertragingen opgetreden met Moderna, niet alleen met Colombia maar met verschillende landen; we hebben contact gehad met dat farmaceutische bedrijf en zij hebben een toezegging met ons gedaan om dit in september ongedaan te maken”, zei de president.

Duque wees er ook op: “we krijgen miljoenen van Sinovac, Pfizer, we hopen op Janssen in september; bij sommigen zullen we wat geduld moeten hebben.”

Bron :
Foto:lafm.com.co