Colombia bereikt deals met Pfizer en AstraZeneca voor vaccins

Colombia heeft overeenkomsten gesloten met de farmaceutische bedrijven Pfizer en AstraZeneca om 20 miljoen doses COVID-19-vaccins te verstrekken, zei president Ivan Duque op vrijdag.

“We hebben een deal gesloten met farmaceutisch bedrijf Pfizer voor de overname van 10 miljoen doses. We hebben ook een overeenkomst gesloten met AstraZeneca voor de overname van 10 miljoen doses,” zei Duque tijdens zijn televisie-uitzending Prevención y Acción.

De 10 miljoen doses elk van Pfizer en AstraZeneca, die via het COVAX-mechanisme van de Wereldgezondheidsorganisatie zullen worden ontvangen, hebben betrekking op twee doses voor 20 miljoen mensen en zijn in afwachting van de goedkeuring door de nationale gezondheidsregelgever, voegde Duque eraan toe.

“In de eerste weken van 2021 zullen we het proces van massale inenting uitvoeren,” zei hij.

Colombia zal zich aanvankelijk concentreren op het vaccineren van zorgverleners, mensen boven de 60 en kwetsbare mensen met aandoeningen zoals hypertensie, HIV en diabetes. Het land zal gratis inentingen geven in het kader van zijn nationaal inentingsplan.

De eerste groep die wordt gevaccineerd bestaat uit iets meer dan 11 miljoen mensen, zei Fernando Ruiz, de Minister van Volksgezondheid, in het zelfde tv-programma. De ontvangers zijn reeds bekend met behulp van gezondheidsgegevens, voegde hij eraan toe.

“Ongeveer 1,2 miljoen van de eerste groep zijn de mensen in de gezondheidszorg. Vele inentingen in 2021 zullen in juni, juli en augustus plaatsvinden”, zei Ruiz.

“Het land zal met bedrijven blijven onderhandelen om meer dosissen te verwerven”, zei Duque in het programma.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co