Colombia biedt nieuw bewijsmateriaal aan over rebellen die opereren vanuit Venezuela

De Colombiaanse autoriteiten blijven herhalen dat er in Venezuela guerrillatroepen actief zijn die opereren vanuit het buurland en aanslagen plegen in Colombia. Volgens president Duque krijgen deze rebellen steun van de Venezolaanse president Nicolás Maduro.

Vorige week tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties beschuldigde president Ivan Duque Venezuela er van dat Maduro terroristische groeperingen steunt en overhandigde de VN een dossier met bewijsmateriaal. Echter, bevatte het dossier geen correcte foto’s, waardoor generaal Oswaldo Peña, die verantwoordelijk was voor de foto’s, zijn ontslag kon indienen.

Het Colombiaanse ministerie van Defensie heeft maandag nieuwe foto’s vrijgegeven van rebellen die poseren voor Venezolaanse monumenten en inmiddels zijn gevangengenomen of gedood.

Het bijgewerkte dossier bevat ook vermeende brieven van Colombiaanse rebellen over hun activiteiten in het naburige Andesland.

Iván Duque kwam vorige week onder vuur te liggen na een presentatie op de Algemene Vergadering van de V.N. waarin hij Maduro beschuldigde van het onderdak bieden aan rebellen van het ELN (Nationale Bevrijdingsleger). In het 128 pagina’s tellend dossier zaten foto’s bij die niet in Venezuela waren gemaakt maar in Colombia.

Bron :
Foto:caracol