Colombia bouwt eerste drijvend zonnepanelenproject in Caribisch gebied

Innova Solar Colombia (ISC), gaat het eerste project van drijvende zonnepanelen in de Caribische eilanden ontwikkelen en bouwen. De dochteronderneming van Innova Capital Partners zal het project uitvoeren op het eiland Providencia van de Colombiaanse eilandengroep San Andrés.

Het project omvat de installatie van een 74 kWp drijvend systeem van zonnepanelen in de baai van Fresh Water Bay en er wordt geschat dat met de energie die door het systeem wordt opgewekt, het mogelijk zal zijn om volledig in de elektriciteitsbehoefte te voorzien van het eiland. Het project zal voor het einde van het jaar in bedrijf worden genomen.

Tillväxtverket, het Zweedse agentschap voor economische en regionale groei, heeft het project geselecteerd voor een financieringsprijs. Na voltooiing zal de zonnecentrale worden overgedragen aan de gemeente Providencia.

Ciel & Terre (C&T), wereldleider in de ontwikkeling van drijvende zonnepanelen, zal de technologische partner zijn in dit initiatief en hun HYDRELIO® technologie leveren. In 2017 sloten Innova en C&T een overeenkomst voor de ontwikkeling van drijvende zonneprojecten in Colombia.

Eva Pauly-Bowles, internationaal directeur verkoop bij C&T zei: “Dit wordt ons tweede project in Colombia. We zijn er trots op dat we met onze technologie en kennis een bijdrage kunnen leveren aan de uitvoering van duurzame energieprojecten in het land. Dit project is bijzonder, want het ligt in een gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Bernardo Bent Williams, burgemeester van het eiland Providencia, zei: “De gemeente Providencia ondersteunt de uitvoering van duurzame projecten die ontwikkelingsalternatieven bieden aan de gemeenschap en de gemeente. Dit is een voorbeeld van hoe de publieke sector en de particuliere sector met succes kunnen samenwerken om projecten te ontwikkelen die sociaal, ecologisch en financieel duurzaam zijn. We zijn erg blij met de steun van de Zweedse regering voor dit initiatief.

Bron :
Foto:ImagineChina/Newscom