Colombia, de meest gastvrije plek op aarde!

“Colombia, de meest gastvrije plek op aarde!” is de slogan van de nieuwe campagne van ProColombia, het Colombiaanse agentschap voor exportbevordering.

Met de nieuwe campagne wil het agentschap het internationale toerisme in Colombia laten groeien, meer buitenlandse investeringen aan trekken en de exportpromotie versterken.

“De campagne is een lange termijn boodschap die zal worden gebruikt in marketing- en sales communicatiecampagnes om toekomstige vakantiereizen en zakenreizen, buitenlandse investeringen te inspireren en exportpromotie te bevorderen”, aldus ProColombia.

“De campagne is het resultaat van een uitgebreid onderzoek onder Colombianen en buitenlandse toeristen via meer dan 1.500 enquêtes en focusgroepen. De onderzoeken brachten de essentie van de Colombiaanse bevolking aan het licht – hun warmte en vriendelijkheid – wat duidelijke en heldere bewijspunten waren die ons in staat stelden de campagne te ontwerpen en te valideren.”

“Reizigers zich thuis laten voelen is gemakkelijk te doen in Colombia, omdat warmte, service en empathie deel uitmaken van ons DNA. De campagne geeft ons de mogelijkheid om een consistente boodschap over te brengen aan de wereld over ons land en, het allerbelangrijkste, over onze mensen,” zegt Flavia Santoro, voorzitter van ProColombia. “Net als de rest van de wereld had Colombia in 2020 te maken met uitzonderlijke omstandigheden, maar door de ontberingen heen zijn we ook getuige geweest van het beste van de Colombianen en dat is wat deze campagne vertegenwoordigt.”

De campagne komt op een moment dat de buitenlandse promotie van Colombia belangrijker is geworden dan ooit tevoren. Er is behoefte aan het versterken en promoten van de lijnen naar het werk die essentieel zijn voor het economisch herstel van Colombia. Colombia is klaar om dit jaar een topbestemming te worden en heeft al toplijsten met reisbestemmingen zoals “52 places to love in 2021” van onder meer The New York Times. Voor eco-bewuste reizigers is Colombia het op één na meest biodiverse land ter wereld met 10 procent van de flora en fauna van de aarde. Het land is onlangs ook lid geworden van The Future of Tourism Coalition, met internationale organisaties zoals Green Destinations, Tourism Cares, en The Travel Foundation.

Bron :
Foto: ProColombia